NL

Lead Engineer

Bij Seldenthuis zijn we opzoek naar een Lead Engineer die ons kan helpen met onze verdere groei.  Ben jij een ervaren engineer en in staat om andere engineers verder te helpen en projecten zelfstandig op te pakken?

Wie zijn wij?

Seldenthuis is een engineerings- en adviesbureau, voornamelijk actief in de staalbouw. Met ons team van 10 engineers zijn we klein in omvang, maar groots in projecten. In de afgelopen jaren zijn we gestaag gegroeid, hebben we meerdere FD Gazellen awards gewonnen en hebben we aan mooie opdrachten mogen werken. In 2018 zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor in Zoetermeer waar we graag op korte termijn een Lead Engineer verwelkomen.

Wat worden jouw verantwoordelijkheden?

Je bent een enthousiaste, ambitieuze en oplossingsgerichte Lead Engineer met een praktische achtergrond. Je hebt jezelf doorontwikkeld tot Lead Engineer en je vindt het leuk om in een klein en informeel team aan de slag te gaan en mee te groeien met een professioneel bedrijf.

Door ervaring en inzicht herken je situaties uit de praktijk en kun je hier in de engineering op een creatieve manier op inspelen. Verder heb je verstand van (staal) constructies en kun je goed overweg met Tekla. Tot slot vind je het leuk om je eigen team te motiveren en de engineers te begeleiden en te ondersteunen waar nodig. Je houdt de planning nauwlettend in de gaten en pakt projecten met beide handen beet.

Onze projecten zijn enorm divers, dat zie je ook terug in ons portfolio. Je verzorgt hierin de engineering vanaf de eerste schets tot aan de aflevering bij de klant. Je denkt mee met je team, je projecten, levert advies aan klanten en verzorgt de communicatie tussen de architect, constructeur en opdrachtgever. Verder word je zo nu en dan op locatie verwacht om constructies in te meten of te bespreken en hoort een sparmoment ook bij de invulling van je werkdag.

Wie ben jij?

Je bent een engineer met ruime ervaring en in staat om andere engineers te sturen en op weg te helpen. Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen in een project en complexe vraagstukken op te lossen.

Opgesomd zijn de volgende punten belangrijk voor ons:

 • Technisch HBO werk- en/of denkniveau;
 • Praktisch inzicht of een praktische achtergrond, binnen de staalbouw is een pré, maar niet noodzakelijk;
 • Goede kennis van Tekla;
 • Creatief en oplossingsgericht;
 • Proactief en communicatief sterk;
 • In staat om collega’s te motiveren.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende werkomgeving met een gemotiveerd team;
 • De vrijheid om je projecten van A tot Z op alle niveaus te begeleiden, zodat jij je op alle fronten kunt blijven ontwikkelen;
 • Je eigen team van creatieve engineers;
 • Open communicatie met de opdrachtgever en binnen het team;
 • Een goed salaris met goede voorwaarden;
 • Goede koffie en een informele sfeer;
 • Vrimibo en hele gezellige teamuitjes!

Herken jij jezelf in dit profiel of heb je vragen? Neem dan contact op en kom langs voor een kop koffie.

Nieuwsgierig naar een aantal van onze andere projecten? Kijk op https://seldenthuis-engineering.nl/projecten.php

Lijkt het jou een uitdaging om met ons mee te groeien? Bel ons op 088 011 44 44 of stuur een email met je CV naar HR@seldenthuis-engineering.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

SELDENTHUIS WERKT ONDER ANDERE VOOR: